| Májusi sajtos batyu receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 4 db borsos camembert sajt, 12 dkg méz, morzsolt majoránna, 4 közepes cukkini, 5 dkg mandula, 10 dkg margarin, 1 csomag leveles tészta, pirospaprika, só Elkészítés: A sajtokat darabokra vágjuk, rácsurgatjuk a méz felét, tetejére morzsolt majoránnát, kevés pirospaprikát szórunk, majd fél órán keresztül állni hagyjuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és a héjával együtt vékony csíkokra szeljük. A mandulát egy pillanatra lobogó, forró vízbe dobjuk, hogy miután leszűrtük, könnyen le tudjuk húzni a héját. Durvára daraboljuk. A cukkinit előhevített margarinon megpirítjuk, kicsit sózzuk, majd a tűzről levéve rácsorgatjuk a maradék mézet, és hűlni hagyjuk. Amikor a leveles tészta kiengedett, kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl vékony, és 15 centis kockákat vágunk belőle. Megkenjük a meglangyosított margarinnal, és mindegyik négyzet közepére sajtdarabkát teszünk. A cukkinit úgy osztjuk el, hogy mindegyik sajtdarab tetejére kerüljön egy kis halom. A tészta négy sarkát összefogjuk, a tetejére kevés durvára vágott mandulát nyomunk, és a batyukat kivajazott tepsibe állítjuk. 180º C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Használjunk vegyes virágmézet, vagy ha különlegeset akarunk, próbáljuk ki a gesztenyemézet. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |