| Hawaii pizzás batyu receptPizzák Hozzávalók: Tésztához: 310 ml víz 560 g liszt 1 ek cukor 3 kk só 2 ek olaj/ zsír 25 g élesztő/ 1 cs szárított élesztő Töltelékhez: 5 dkg sonka 10 dkg trappista 1 darabolt ananászkonzerv ketchup pizzaszósz oregánó Elkészítés: A nyers élesztőt megfuttatjuk egy kevés langyos vízben cukorral. (Ha szárított élesztőt használunk, azt csak egyszerűen hozzáadjuk a liszthez.) Ha van kenyérsütőgépünk: akkor a tészta hozzávalóit belerakjuk, úgy, hogy mindig a folyékony alapanyaggal kezdjük, és az élesztő kerüljön a tetejére. Beállítjuk a megfelelő programot, ami összedolgozza, és megkeleszti a tésztát. Ha nincs kenyérsütőgépünk: akkor a tészta alapanyagait egy tálba tesszük, és egy sima, rugalmas tésztát készítünk. Letakarva 1 órán át meleg helyen pihentetjük-kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: lereszeljük a sonkát vagy, nagyon apróra vágjuk. Lereszeljük a sajtot, amiből majd a tetejére is teszünk egy csipetet. A darabolt ananászt még apróbbra vágjuk. Lisztezett gyúródeszkán kb. fél cm-re nyújtjuk a tésztát. Összekeverjük a sonkát és a sajtot, kevés oregánóval fűszerezzük. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk kb. fél cm-es vastagságúra. Kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyikre teszünk pár csepp pizzaszószt és ketchupot, majd a töltelékből is egy kupacot. A négy sarkát összecsípjük, és a tetejére még szórunk egy kis reszelt sajtot. Zsírozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tanácsok: A töltelék lehet más ízesítésű is pl: gombás, kolbászos, zöldséges. A pizzaszósz helyett fokhagymás tejföllel is megkenhetjük. 16 db batyu lett belőle. Frissen, melegen a legfinomabb. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |