| Kuksi túrós batyuja receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, só, 3,5 dl tej. 50 dkg túrót / áttörve szitán, hogy ne legyen darabos 2 tojássárga,5 ek.cukor, 1 citrom héja,mazsola,tojások felvert habja Elkészítés: A túrós batyu is az a fajta, amit könnyű elkészíteni és egy kiadós leveshez nagyon jó másodiknak, vagy csak úgy ennék valamit.. címszóval. Szokásos módon kelt tésztát készítünk, langyos tej, pici cukor, élesztő összekeverve és felfuttatva, majd a többi hozzávalóval összekeverni és jól kidolgozni, keleszteni. Míg kel a tészta addig elkészítem a túrót. 50 dkg túrót / áttörve szitán, hogy ne legyen darabos / összedolgozunk 2 tojássárgájával, kettő kanál tejföllel, cukorral / ez attól függ ki mennyire, szereti édesen, én 5 evőkanállal teszek bele / vaníliával, reszelt citromhéjjal, mazsolával és végül a tojások felvert habjával. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kisodorjuk vékonyra, négyszögeket vágunk belőle. A négyszögek közepére tesszük a kész túrót, ráhajtjuk a négy sarkát, vajazott tepsibe tesszük, olvasztott vajjal megkenjük, hagyjuk egy kicsit kelni és forró / 200 fokos / sütőben készre sütjük. Tanácsok: Jó munkát, majd jó étvágyat! Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: 5bastya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |