| Sonkás falatok receptTésztafélék Hozzávalók: Hozzávalók: * 1 csomag (kb. 270 gr) készre nyújtott leveles tészta * 8 dkg főtt sonka * 1 tojás * 1 ek tejföl * őrölt bors, petrezselyemzöld Elkészítés: Elkészítés: 1. A sonkát aprítógépben aprítsuk fel a tejföllel, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, és a felvert tojás 2/3-át (kicsit ügyeskednünk kell, de felesleges lenne egy újabb tojást felhasználni a leveles tészta megkenéséhez). 2. A leveles tésztából vágjunk négyszögeket. Ezek közepére helyezzünk a töltelékből. A tészta szélét kenjük meg szilikon ecsettel a maradék felvert tojással. Hajtsuk össze a négyszögeket, szorosan nyomjuk le a széleket az ujjainkkal. Sőt, a legjobb, ha egy villával több helyen rányomunk. 3. A csomagok tetejét kenjük meg a tojással, szórjuk meg őrölt chilivel vagy zöldfűszerrel. 4. 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Tipp: ha sonkás falatokat szeretnénk készíteni, kb. 6×6 cm-es négyszögeket vágjunk a tésztából, ha sonkás táskát, akkor legalább 10×10 centiset (utóbbi esetben gyorsabban végzünk). Ha időnk engedi, készítsünk a sonkás falatokhoz joghurt, kevés majonéz, citromlé, őrölt bors, továbbá zöldfűszer vagy chili hozzáadásával mártogatóst. Kiváló lehetőség maradék húsvéti sonka felhasználására is. Ha nincs más lehetőség, a sonkát késsel is nagyon apróra vághatjuk. Tanácsok: A sonkás falatokat azoknak ajánljuk, akik egyszerűen és rövid idő alatt szeretnének könnyű vacsorát, vagy vendégváró falatokat készíteni. A sonkás falat önmagában, zöldsalátával, krémlevesekhez, vagy mini kivitelben aperitif mellé is fogyasztható. Egy újabb ötlet leveles tésztával, amely melegen és hidegen, de melegítve is nagyon ízletes.. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |