| Diós almás sonkasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg alma, 20 dkg sonka 2 db főtt tojás 5 dkg dióbél 1 dl majonéz 1 dl tejföl 1 db citrom 3 dkg cukor, fél csokor petrezselyem só Elkészítés: Meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat és felkockázzuk. Feldaraboljuk a sonkát és tojásokat is. A diót durvára daráljuk (esetleg késsel aprítjuk), majd az alapanyagokkal együtt egy keverőtálba tesszük. A majonézt a tejföllel simára keverjük, sóval, citromlével, cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a többi alapanyaghoz és tálalás előtt lehűtjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve kínáljuk. Pirítóssal kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |