Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás krumpli recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sonka
2 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
15 dkg kukoricaliszt
2 dl tej
20 dkg zöldborsó
60 dkg főtt burgonya
fél csokor petrezselyem
10 dkg vaj
őrölt bors


Elkészítés:
A sonka zsíros részeit kivágjuk, a bőrt éles késsel bekockázzuk, és tűzálló tálban, előmelegített sütőbe tesszük. Összekeverjük a mézet meg a mustárt, és a sonkára kenjük. Meglocsoljuk a szaftjával, hogy sütés közben karamellizálódjon, és még 15-20 percre vissszatesszük a sütőbe, amíg a teteje pirulni kezd. A mártáshoz elkeverjük a kukoricalisztet egy kis vízzel. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricalisztet, és jól felverjük. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet. A borsót enyhén sós, forrásban levő vízben 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk száradni. A sült sonkát ledaráljuk vagy apróra vágjuk, és összekeverjük a mártással meg a borsóval. A keveréket kivajazott tűzálló tálba kanalazzuk, aztán befedjük a villával összetört krumplival. Előmelegített sütőbe tesszük a rakott sonkás krumplit, és 25-30 percig sütjük, amíg a burgonya teteje pirulni kezd. Ropogós fehér kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: pacsirta@citromail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült sonkás penne » Krumplis kiflik » Gombás-sonkás sörkorcsolya » Tárkonyos krumpli leves 2
» Görög rakott krumpli » Sonkás jégsaláta » Spenotos krumpli » Sült krumpli töltve
» Sonkás-sajtos kelbimbó » Hamis sonkaszelet » Sonkás palacsintabatyu » Sóska-cukkini-krumpli
» Fott krumplikugli másmódon » Sajtos újkrumplifőzelék » Töltött krumpli » Bajor krumpli leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.