| Sonkás krumpli receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sonka 2 evőkanál méz 2 evőkanál mustár 15 dkg kukoricaliszt 2 dl tej 20 dkg zöldborsó 60 dkg főtt burgonya fél csokor petrezselyem 10 dkg vaj őrölt bors só Elkészítés: A sonka zsíros részeit kivágjuk, a bőrt éles késsel bekockázzuk, és tűzálló tálban, előmelegített sütőbe tesszük. Összekeverjük a mézet meg a mustárt, és a sonkára kenjük. Meglocsoljuk a szaftjával, hogy sütés közben karamellizálódjon, és még 15-20 percre vissszatesszük a sütőbe, amíg a teteje pirulni kezd. A mártáshoz elkeverjük a kukoricalisztet egy kis vízzel. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricalisztet, és jól felverjük. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet. A borsót enyhén sós, forrásban levő vízben 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk száradni. A sült sonkát ledaráljuk vagy apróra vágjuk, és összekeverjük a mártással meg a borsóval. A keveréket kivajazott tűzálló tálba kanalazzuk, aztán befedjük a villával összetört krumplival. Előmelegített sütőbe tesszük a rakott sonkás krumplit, és 25-30 percig sütjük, amíg a burgonya teteje pirulni kezd. Ropogós fehér kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: pacsirta@citromail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |