Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos, sonkás zsebes hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 4 vastag szelet rövidkaraj
- 10 dkg rokfort
- 10 dkg trappista sajt
- 4 szelet gépsonka
- csípős paprikakrém
- fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez

Elkészítés:
A hússzeletekbe mély zsebet vágunk, külsejüket bedörzsöljük sóval, belsejüket megkenjük paprikakrémmel. A rokfortot elmorzsoljuk, a trappista sajtot durvára reszeljük, hozzákeverjük az áttört fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet, ízlés szerint frissen őrölt borsot. A sonkaszeleteket kettévágjuk, minden zsebet kibélelünk 1 szelet sonkával és arányosan elosztva a sonkabélésbe töltjük a sajtos keveréket. A hússzeleteket jól összenyomkodjuk, fogvájóval, vagy hústűvel betűzzük. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró, de nem túlhevített olajban fedő alatt az egyik oldalát pirosra sütjük, megfordítjuk, és fedő nélkül ropogósra sütjük a másik oldalát is.
Sült hasábburgonya illik hozzá.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos roló » Sajtos hal » Sajtos pogácsa, kifli » Túrós- sajtos zölbab
» Krémsajtos hal » Csodasajtos sós sütemény » Sonkás gombóc » Gombás-sonkás csirkemell
» Sonkás-gombás Tortilla » Sonkás krokett » Szezámmagos sajtos rúd » Sajtos tallérok
» Gombás sonkás tésztasaláta » Pikáns sajtostáska » Sajtos pástétom (10 adag) » Paradicsomos sajtos rizs


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.