| Sajtos, sonkás zsebes hús receptHúsételek Hozzávalók: - 4 vastag szelet rövidkaraj - 10 dkg rokfort - 10 dkg trappista sajt - 4 szelet gépsonka - csípős paprikakrém - fokhagyma - 1 csokor petrezselyem - só - bors - liszt, tojás, zsemlemorzsa - olaj a sütéshez Elkészítés: A hússzeletekbe mély zsebet vágunk, külsejüket bedörzsöljük sóval, belsejüket megkenjük paprikakrémmel. A rokfortot elmorzsoljuk, a trappista sajtot durvára reszeljük, hozzákeverjük az áttört fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet, ízlés szerint frissen őrölt borsot. A sonkaszeleteket kettévágjuk, minden zsebet kibélelünk 1 szelet sonkával és arányosan elosztva a sonkabélésbe töltjük a sajtos keveréket. A hússzeleteket jól összenyomkodjuk, fogvájóval, vagy hústűvel betűzzük. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró, de nem túlhevített olajban fedő alatt az egyik oldalát pirosra sütjük, megfordítjuk, és fedő nélkül ropogósra sütjük a másik oldalát is. Sült hasábburgonya illik hozzá. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |