| Sonkás vitamintál receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20dk sovány füstölt sonka 1 fej saláta 15dk póré- vagy újhagyma 10dk paradicsom 30dk zöldpaprika 15dk uborka 1 citrom fél dl száraz fehérbor fél dl salátaolaj 1 csokor petrezselyem 1 teáskanál mustár só őrölt fehér bors. Elkészítés: A hagymát és az uborkát karikákra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát vékony szeletekre vágjuk. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, a petrezselymet leveleire csipkedjük.Az így előkészített zöldséget óvatosan összekeverjük. A megmosott salátát leveleire szedjük és kibélelünk vele egy salátástálat. Az összekevert zöldséget a salátalevelekre halmozzuk és hűtőbe rakjuk. Ezután a mustárhoz keverjük az olajat, majd a citromlevet és a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk és külön edénybe tálaljuk, melyből ki- ki a saját ízlésének megfelelő mennyíséget keveri a salátájához. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |