| Update somlói galuska receptHozzávalók: Piskótához: - 4 tojás - 4 ek zabkorpa - fél csomag sütőpor - édesítő ízlés szerint Sziruphoz: - 1 citrom és 1 narancs lereszelt héja - édesítő ízlés szerint - 2 dl víz - mazsola Krémhez: - 25 dkg light mascarpone - édesítő ízlés szerint - darált dió Öntethez - 7 dl zsírszegény tej - 1 csokoládés pudingpor - édesítő ízlés szerint Tálaláshoz hulala vagy más nem cukrozott növényi tejszínhab. Elkészítés: Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. 4 tojás sárgáját édesítővel nagyon sokáig vertem, míg szép habos és majdnem fehér lett. Felvertem keményre a fehérjét. Nagyon óvatosan összeforgattam a kettőt, majd még óvatosabban belekevertem a zabkorpát és a sütőport. Ezt gyorsan bele kell önteni a vajazott lisztezett tortaformába vagy tepsibe, mert különben leülepszik a zabkorpa és azonnal be a sütőbe. 15 percig semmiképp se nyisd ki a sütőt, de amúgy összesen 25 percig sütöttem és csak miután teljesen kihűlt vettem ki a formából. Kettévágtam, meglocsoltam az alaposan összeforralt leszűrt "sziruppal", édesítős light mascarponét és diót tettem közé. Teteje rá, megint a szirup, és nyakon öntöttem a csoki pudingból készült öntettel. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: vakri Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |