Tutireceptek.hu fejléc

Meggyleves habgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg magozott megy (befőtt is jó)
8 dl víz
fahéj
8 ek cukor
1 kk étkezési keményítő

Habgaluskához
2 tojásfehérje
2 ek cukor
1 kk citromlé, pici fahéj

Elkészítés:
A meggyet a cukrozott, fahéjozott vízben feltesszük főni. Ha elkezd forrni, akkor kis vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük.
A habgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, beízesítjük, majd - kanállal - forrásban levő vízbe szaggatjuk, 4-5 percig főzzük. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd a levesbe csúsztatjuk.


A receptet beküldte: kiki32


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyleves vörösboros » Fahéjas meggyleves » Az Én meggylevesem » Meggyleves egyszerűen
» Mustáros meggyleves » Hideg meggyleves mentával » Meleg rumos meggyleves » Sörleves habgaluskával
» Tejszínes meggyleves » Boros meggyleves » Almaleves habgaluskával » Hideg-meggyleves
» Meggyleves » Meggyleves X. » Vörösboros meggyleves » Gyors gazpacho


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.