| Galuska (nokedli, nokli) receptKöretek Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 2 evőkanál olaj, só. Elkészítés: Mély keverőtálba szitálom a lisztet, a közepébe nyomott mélyedésbe ütöm a tojásokat, sózom és eldolgozom, majd időnként kevés vizet hozzáadva galuskatésztává dolgozom. Fél órai pihentetés után vizezett vágódeszkára teszem és onnét késsel lobogó sós vízbe szaggatom. Galuskaszaggatóval, vagy nokedliszaggatóval is szaggatható - ekkor apró galuskákat kapunk. A galuskákat a vízben megkeverem, így nem fognak összeragadni. Az újbóli forrást követő 1-2 perc után szűrőkanállal kiemelem, lecsurgatom, forró vízzel leöblítem, majd olajba forgatom. Forró tálban tálalom. Tanácsok: A galuska Magyarországon kedvelt körete a pörköltféléknek, a paprikásoknak, illetve a tokányféléknek. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |