Tutireceptek.hu fejléc

Almaleves habgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 alma
8 szem aszalt szilva
3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1/2 teáskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
2db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
kis liszt és tejföl

Elkészítés:
A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben feltesszük főni.Tejfölből és lisztből habarást készítünk,amit a fözőlével simára keverünk és a leveshez öntjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és fahéjjal.A habból galuskákat formázunk,és cukros vízben kifőzzük őket.

Tanácsok:
Leginkább hidegen finom.Hűtöben tároljuk.Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Vikoka18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres almaleves » Birsalmaleves mazsolával » Jégbe hűtött almaleves » Almaleves mazsolával
» Diétás almaleves » Almaleves » Vaníliás almaleves 2. » Tejszínes almaleves
» Áfonyás almaleves » Meggyleves habgaluskával » Nyers almaleves » Sörleves habgaluskával
» Vaníliás nyári almaleves » Birsalmaleves » Tejszínes almaleves 2 » Fincsi Almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.