| Almaleves habgaluskával receptLevesek Hozzávalók: 4 alma 8 szem aszalt szilva 3 evőkanál cukor reszelt citromhéj 1/2 teáskanál fahéj őrölt szegfűszeg 2db tojásfehérje 1 evőkanál kristálycukor 1,5 teáskanál őrölt fahéj kis liszt és tejföl Elkészítés: A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben feltesszük főni.Tejfölből és lisztből habarást készítünk,amit a fözőlével simára keverünk és a leveshez öntjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és fahéjjal.A habból galuskákat formázunk,és cukros vízben kifőzzük őket. Tanácsok: Leginkább hidegen finom.Hűtöben tároljuk.Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Vikoka18 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |