| Sajtos-tejfölös galuska receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg túró 50 dkg finomliszt 20 dkg szalonna 15 dkg sajt 4 dl tejföl 4 tojás 3 nagy fej vöröshagyma só Elkészítés: A galuskatésztát összedolgozzuk, és lobogó vízben kifőzzük. A szalonnát egy serpenyőben vagy lábosban zsírjára sütjük, majd kiszedjük, és a keletkezett zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ezt követően rendezzük a galuska felét egy tűzálló tálba, arra megy a túró, a tejföl fele, a hagyma, a szalonna, majd ismét egy sor galuska következik. A tetejére kenjük a maradék tejfölt, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |