| Kolbászos galuska receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg főzőkolbász 5 dkg füstölt szalonna 1 nagy fej vöröshagyma 1 evőkanál pirospaprika 1 teáskanál paradicsompüré A galuskához: 40 dkg liszt 2 tojás 1,5-2 dl víz só Elkészítés: Elkészítjük a galuskát. A szalonnát apróra kockára vágjuk zsírját kiolvasztjuk.Ráöntjük a kockára vágott vhagymát és üvegesre pirítjuk.A tűzhelyről lehúzva belekeverjüka pirospaprikát és a paradicsompürét.Belekarikázzuk a kolbászt és visszatéve a tűzre néhány percig pirítjuk.Ezután felengedjük 1 dl vízzel és fedő alatt pár percig főzzük.Végül beleforgatjuk a galuskát és forrón savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |