| Csontleves daragaluskával receptLevesek Hozzávalók: 1 kg sertés csont 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 3 szál sárgarépa negyed gumó zeller 1 szál fehérrépa fél fej karalábé egy db TV paprika só pár szem egész bors A daragaluskához: 2 db egész tojás 4 evőkanál búzadara 1 csomag petrezselyem zöld csipet só Elkészítés: Egy fazékban, hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és a csonthoz adjuk. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú lángon, épphogy csak gyöngyözzön, másfél óráig főzzük. A daragaluskához a tojásokat egy tálban verjük fel lazán. Sózzuk, és belekeverjük a darát. A petrezselyem zöldet aprítsuk finomra, és keverjük a darához. 10 percet pihentessük. A daragaluskákat külön, sós vízben főzzük ki. Forraljuk fel vizet, és szaggassuk bele a darát. (Ehhez egy hideg vízbe mártott evőkanállal formázzuk galuska alakúra a nyers tésztát.) Ha már forr, öntsünk rá egy pohár hideg vizet. Vegyük a tüzet takarékra, fedjük le a lábost, és 10 percig hagyjuk a galuskákat duzzadni a vízben. Tálalás: a levest levesestányérba tálaljuk. Tegyünk a tányér közepére 2-3 galuskát, öntsük fel a forró, leszűrt levessel. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel, és tegyünk mellé pár darab sárgarépát. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |