| Sertésborda kelbimbós takaróban receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet csontnélküli karaj (vagy comb szelet) 1 csomag mirelit kelbimbó 10 dkg vaj/margarin 4 tojás 5 dkg reszelt sajt só őrölt bors Elkészítés: A hússzeleteket vékonyra kiverjük,sózzuk,borsozzuk,majd a vajon mindkét oldalukon megsütjük rózsaszínűre. Tepsibe egymás mellé fektetjük a hússzeleteket. A visszamaradt vajba/margarinba még fagyott állapotban beleöntjük a kelbimbót,megsózzuk,és kis lángon puhára pároljuk. Inkább rázogassuk,mint keverjük a kelbimbókat,nehogy szétessenek. Ha megpárolódott a kelbimbó,kissé hűlni hagyjuk,aztán a szemeket nagyságuktól függően 2-4 részre vágjuk.Visszatesszük a párolóedénybe.Ráöntjük a felvert tojásokat,lágy rántottának megsütjük. A kelbimbós rántottát a hússzeletekre adagoljuk,reszelt sajttal megszorjuk,és forró sütöben addig sütjük,amíg a sajt rá nem olvad.(Nem szabad megpirítani a sajtot) Tanácsok: Sült burgonyával,rizzsel,burgonyapürével tálaljuk. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |