| Savanyú zöldségleves morzsás húsgombóccal receptLevesek Hozzávalók: ízlés szerint finomliszt, 1 db tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa, őrölt bors, 20 dkg sertéshús, 3 szál lestyán, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1/2 liter korpacibere, 1/2 evőkanál só, 2 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint káposzta, ízlés szerint karalábé, ízlés szerint zeller, 1 szál paszternák, 1 szál póréhagyma, 1 kg leveszöldség. Elkészítés: A zöldségeket tisztítás, pucolás után apró kockákra vágom. Olívaolajon megpárolom, felöntöm két liter vízzel, egy óra hosszat főzöm, s csak ezután adom hozzá a fél evőkanál sót. Míg a zöldség fő, elkészítem a morzsás húsgombócokat. A sertéshúst (lehetőleg tarját) ledarálom, hozzákeverek sót, borsot, 3 evőkanál finom zsemlemorzsát és 1 egész tojást. Mindezt összegyúrom, diónyi gombócokat formálok belőle, lisztben megforgatom, és addig főzöm a levesben, amíg megpuhulnak. Miközben fő a leves, külön edényben félóra hosszat főzöm a korpaciberét a félbevágott hagymával, a fokhagymával, a lestyánnal, majd beleszűröm a levesbe, és pár perc alatt összefőzöm. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |