| Morzsás almakrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 1 kg alma (vagy amennyit szeretnél, sütéskor felére összeesik!) ízlés szerint fahéj, citromlé kb. 5 dkg teljes kiőrlésű liszt 2-3 dkg vaj 1 ek. méz Elkészítés: Én savanykás almából, most nyári almából készítem. Az almát uborkagyalun vagy nagy lyukú reszelőn lereszelem, fahéjjal megszórom, esetleg egy citrom levével meglocsolom (mi savanykásabban szeretjük). Egy jénai tálba öntöm. A lisztet, vajat, mézet összemorzsolom, az alma tetejére szórom, és kb. fél óra alatt közepes hőmérsékleten sütöm, míg a morzsa ropogós-aranyra pirul. Tanácsok: A mennyiségeket csak kb. írom, mert az alma-morzsa arány szabadon variálható, ízlés szerint. Még nem próbáltam, de szerintem nagyon finom lehet szilvával, körtével, ill. más gyümölcsökkel, esetleg keverve is. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |