| Zöldségleves oroszosan receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg vegyes leveszöldség, 30 dkg borjú- vagy marhahús megdarálva, só, bors, 1 egész tojás, petrezselyem zöldje, 6 dkg vöröshagyma, 2 dkg zsír pirítva, 1 fej saláta, 2 dl tejföl, 1 kemény tojás, egy citrom, 10 dkg sertés- vagy marhamáj. Elkészítés: A megtisztított zöldséget apró kockára vágjuk, majd a pirított vöröshagymával együtt 2 liter vízzel felfőzzük. Kevés sóval, borssal ízesítjük. A zöldséget lassú forrás közben főzzük puhára. Közben elkészítjük a húsgombócokat egy tálban. A húst legalább kétszer-háromszor átdaráljuk, az apró darabokra vágott májjal együtt, ügyeljünk arra, hogy a darálás alatt a máj jól elkeveredjen a hússal. Két egész tojást, sót, törött borsot, finomra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá és jól kidolgozzuk. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk és a levesbe főzzük. A levesnek lassan, gyöngyözve szabad csak forrnia. A gombócokat lassú, gyöngyöző forrással 15-18 percig főzzük, azután a finom metéltre (hajszálvékonyra) vágott fejes salátát adjuk még a leveshez és ezzel együtt még egyszer felforraljuk. Tálaláskor kevés tejföllel, citromlével ízesítjük A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |