Tutireceptek.hu fejléc

Dinsztelt savanyú káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl napraforgó olaj, 4 dkg kristálycukor, 1 kiskanál őrölt köménymag, csipetnyi só és őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon pirítjuk. Cukrot adunk hozzá és enyhén karamellizáljuk. A savanyú káposztát jól kicsavarjuk és hozzáadjuk a vöröshagymás cukorhoz. Köményt szórunk hozzá és megkeverjük. Lefedve pároljuk kb 20-25 percig, közben meghintjük csipetnyi őrölt borssal és sóval, hogy a káposzta íze erősödjön. Időnként megkevergetjük, hogy le ne égjen, de önthetünk alá egy kevés vizet is.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás nokedli » Édes-savanyú sertéscsíkok » Paradicsomos káposzta » Kolozsvári-káposzta
» Céklás savanyú káposzta » Gesztenyés káposztaleves » Káposztasaláta majonézzel » Rántott káposztaszeletek
» Vöröskáposzta saláta » Brassói rakott savanyúság » Savanyú káposzta saláta » Savanyúság hidegen!
» Kelkáposztafőzelék » Kelkáposztás kolbász » Tenkes káposzta » Édes-savanyú tofu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.