| Savanyú rakott káposzta receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg vaj, 6-8 szelet bacon szalonna vagy 70 dkg tarja, Szole Meat Norbi Update 1-es virsli, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl száraz vörösbor, tengeri só, babérlevél, kapribogyó, egész bors, mustár. Elkészítés: Mosd ki a savanyú káposztát, majd pirítsd meg 5 dkg vajon az összevágott vörös- és fokhagymát. Hogy jobb kedve legyen, öntsd fel a borral. Add hozzá a savanyú káposzta felét, a tengeri sót, a babérlevelet, a kapribogyót, az alattomos borsszemeket, és az egészet forgasd jól össze, aztán süsd át. Piríts át egy másik serpenyőben 5 dkg vajon pár szelet bacont, vagy tarjaszeleteket. Rakd tepsibe a már átsütött, savanyú káposztás keveréket. Telepítsd rá a kiválasztott húsokat, végül takard be a savanyú káposzta másik felével. Lassú tűzön sütögesd körülbelül másfél órán át. A végén előfőzött virslikarikákat halmozz a tetejére, és ijeszd meg egy kevés mustárral. A receptet beküldte: Csini154 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |