Tutireceptek.hu fejléc

Édes-savanyú hússaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
A sertéssülthöz:

60 dkg sertés szűzpecsenye
1 narancs (leve)
1 citrom (leve)
2 evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál koriander (apróra vágott)
1 evőkanál zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika (csípős)


A salátához:

1 gerezd fokhagyma
12 mentalevél
40 dkg fejes saláta
4 evőkanál olaj
4 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz


Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk, salátástálba tesszük, a citrom- és a narancslével, az olajjal meg a szójaszósszal meglocsoljuk, hozzáadjuk a zöldborsot, a zúzott fokhagymát, a koriandert és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Serpenyőben vagy wokban kevergetve, erős tűzön megpirítjuk. A salátához a mentaleveleket megmossuk, és leszárítjuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A mentával együtt salátástálba tesszük, összekeverjük, és 5 percig állni hagyjuk. Az olajat, a mézet, a zúzott fokhagymát, az ecetet és csipetnyi sót simára keverünk, ezzel meglocsoljuk a salátát, végül a húskockákat is belekeverjük.

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 427 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Oroszos hússaláta » Orosz hússaláta » Édes-savanyú burgonya » Édes-savanyú káposzta
» Téli hússaláta » Csirkehússaláta metélttel » Almás hússaláta » Hússaláta oroszosan
» Gyümölcsös hússaláta » Egyszerű hússaláta » Edes-savanyu pulykamell » Szárnyas hússaláta
» Édes-savanyú csirkemáj » Hússaláta » Édes-savanyú csirkemell » Édes-savanyú tofu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.