Tutireceptek.hu fejléc

Sárgaborsó leves parasztosan, paprikás zsírral recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg. sárgaborsó, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, Ízlés szerint só, őrölt fekete bors, morzsolt kakukkfű, késhegynyi borsikafű, 2 db.babérlevél, 5-10 dkg. füstölt szalonna vagy kolbász, 4-5 evőkanál tejföl.

Elkészítés:
A sárgaborsót megmossuk és hideg vízben feltesszük főni.Hozzárakunk egy kevés kockára vágott füstölt szalonnát (vagy kolbászt) is az íz kedvéért. A vöröhagymát megtisztítjuk, felezzük és a leveshez adjuk. A fokhagymár tisztítás után egészben tesszük hozz. Végül ízesítjük a fűszerekkel és lassú tüzön főzzükHa a sárgaborsó megpuhult, a tűzről levéve kivesszük belőle a babérlevelet, a vöröshagymát és a kolbászt, akkor, ha ezt tettünk bele ( a szalonna maradhat).Most tejfölt keverünk hozzá, és a kívánt sűrűségűre hígitjuk kevés víz hozzáadásával
Másik edényben a füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd a tepertőt kivesszük.A vöröshagyma másik felét apróra vágjuk és a zsíron megpirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával. Visszarakjuk a szalonnadarabokat és a leves tálalásakor a hagymás zsírral kínáljuk.Friss kenyér illik hozzá.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecsontleves » Kukoricaleves » Árpaleves » Vörösboros eperleves
» Avokádókrém leves » Paviai leves » Fokhagymás gombaleves » Krémes hagymaleves
» Hideg őszi zöldségleves » Tejszínes gombócleves » Áfonyakrémleves » Karfiolkrémleves
» Sült hús sárgaborsópürével » Könnyű cukkíni krémleves » Kínai fafü leves » Gombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.