| Sárgaborsó leves parasztosan, paprikás zsírral receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg. sárgaborsó, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, Ízlés szerint só, őrölt fekete bors, morzsolt kakukkfű, késhegynyi borsikafű, 2 db.babérlevél, 5-10 dkg. füstölt szalonna vagy kolbász, 4-5 evőkanál tejföl. Elkészítés: A sárgaborsót megmossuk és hideg vízben feltesszük főni.Hozzárakunk egy kevés kockára vágott füstölt szalonnát (vagy kolbászt) is az íz kedvéért. A vöröhagymát megtisztítjuk, felezzük és a leveshez adjuk. A fokhagymár tisztítás után egészben tesszük hozz. Végül ízesítjük a fűszerekkel és lassú tüzön főzzükHa a sárgaborsó megpuhult, a tűzről levéve kivesszük belőle a babérlevelet, a vöröshagymát és a kolbászt, akkor, ha ezt tettünk bele ( a szalonna maradhat).Most tejfölt keverünk hozzá, és a kívánt sűrűségűre hígitjuk kevés víz hozzáadásával Másik edényben a füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd a tepertőt kivesszük.A vöröshagyma másik felét apróra vágjuk és a zsíron megpirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával. Visszarakjuk a szalonnadarabokat és a leves tálalásakor a hagymás zsírral kínáljuk.Friss kenyér illik hozzá. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |