| Sült hús sárgaborsópürével receptEgytálételek Hozzávalók: 70 dkg pecsenyehús (sertés) 7-8 gerezd fokhagyma só őrölt bors szerecsendió majoranna kakukkfű 3-4 evőkanál olaj (vagy zsír) 2 dl víz A sárgaborsópüréhez: 20-25 dkg sárgaborsó 1 db vöröshagyma 1 db húsleveskocka só őrölt fehérbors 5 dkg vaj főzőtejszín víz Elkészítés: A húst vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Egy tepsibe kanalazzuk bele az olajat (vagy zsírt), majd helyezzük egymás mellé a befűszerezett húsdarabokat. Ezután öntsük alá a vizet, szórjuk rá a felszeletelt fokhagymát, majd fóliával fedjük le a tepsit. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 1 óra alatt közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. Egy edénybe tegyük bele a sárgaborsót és az apróra felvágott vöröshagymát. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük puhára, de vigyázzunk, nehogy a borsó teljesen szétfőjön. (Figyeljünk rá ameddig fel nem forr, mert a borsó először elkezd nagyon habosodni, és olyankor mérsékelni kell a hőfokot, és kevergetni kell, míg elfő a habja.) Főzés közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Amikor a borsó már puhára főtt és teljesen sűrű állagú, akkor keverjük hozzá a vajat és annyi főzőtejszínt, hogy püré állagú legyen. Ezután még pár percig főzzük, állandó kevergetés mellett. Tálaláskor a sült húst a sárgaborsópürével és ízlés szerint salátával kínáljuk. Tanácsok: Ha pecsenyehúsból készítjük el,akkor sütés után jó szaftos marad,igaz,így marad a húson némi zsírréteg.Akik így nem szeretik,azoknak ajánlott helyette a sertéscomb. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |