| Gombócleves receptLevesek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma olaj 1 kanál pirospaprika 2 sárgarépa 2 zöldség paprika,paradicsom,zeller,karalábé ízlés szerint só,ételízesítő,fokhagyma A víz, amit a főtt krumpliról leszűrünk. Gombóc: 1 tojás 1 kiskanál só 1 kanál zsír kb.1/2 kg krumpli Amennyi lisztet felvesz. Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk,bő,sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, levét leszűrjük,de nem öntjük ki, hanem félrerakjuk. A hagymát pici olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a krumpli levével. Felzöldségeljük, ízesítjük, majd szinte teljesen készre főzzük. A krumplit krumplinyomón áttörjük.Hagyjuk kihűlni.Miután kihűlt,hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a sót, jól eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Apró gombócokat formálunk és a levesbe szaggatjuk. Mikor feljön a gombóc a leves tetejére már kész is:) A receptet beküldte: kattyus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |