| Kukoricaleves receptLevesek Vegetáriánus ételek Hozzávalók: - 7dl víz - 1doboz konzervkukorica - 2 tyúkhúsleveskocka - 1 mk. churry - 1 mk. fehérbors - 2 dl tejszín - 1 tk. liszt - 1 csomag petrezselyemzöldje - só - cukor Elkészítés: A kukoricát, a levével együtt pépesre turmixoljuk. Majd beletesszük a 7 dl hide vízba. Beledobjuk még a két tyúkhúsleveskockát és megfűszerezzük a fehér borssal és a churry-vel. 5 percig főzzük. Ez idő alatt apróra aprítjuk a petrezselyemzöldjét. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel. Mikor letelt az 5 perc, habverővel belekeverem a kukoricás, fűszeres levesbe a tejszínes, lisztes keveréket. Hogyom, hogy felforrjon. Mikor megtörtént azonnal beleteszem a felaprított petrezselyemöldjét és ízlés szerint cukrot, sót. Majd elzárom a gázt a fazék alol és lefedve kicsit állni hagyom. Tanácsok: Kifejezetten finom leves. Én elsőnek betét hiányosnak találtam, de rájöttem, hogy nem is kell bele semmi. A családnak ízlett, pedig ők nem kísérletező alkatok.:) A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |