| Karfiolkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg karfiol 1 kis pohár tejföl 1 ek. liszt só, fehérbors petrezselyemzöld Betétként: levesgyöngy (készen kapható), vagy 1 tojásból és lisztből kavart galuska beleszaggatva Elkészítés: A karfiolt megmosom, kisebb rózsákra szedem, fazékba rakom és annyi vizet engedek rá, ami bőven ellepi, sózom, és puhára főzöm. Ekkor néhány karfiolrózsát kiveszek belőle, félreteszem. A többit rúdmixerrel pépesítem, a tejfölből készített habarással besűrítem, fehérborssal fűszerezem és jól összeforralom. Ha a galuskát választom levesbetétnek, ekkor főzöm bele. A kiszedett karfiolrózsákat visszateszem a levesbe, tetejét tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom. Ha levesgyöngy a betét, nem teszem bele, ne ázzon szét, hanem külön kis tálkában adom az asztalra, mindenki magának tesz belőle. Tanácsok: Langyosan a legfinomabb. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |