Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
1 kis pohár tejföl
1 ek. liszt
só, fehérbors
petrezselyemzöld

Betétként: levesgyöngy (készen kapható), vagy 1 tojásból és lisztből kavart galuska beleszaggatva

Elkészítés:
A karfiolt megmosom, kisebb rózsákra szedem, fazékba rakom és annyi vizet engedek rá, ami bőven ellepi, sózom, és puhára főzöm. Ekkor néhány karfiolrózsát kiveszek belőle, félreteszem. A többit rúdmixerrel pépesítem, a tejfölből készített habarással besűrítem, fehérborssal fűszerezem és jól összeforralom. Ha a galuskát választom levesbetétnek, ekkor főzöm bele.
A kiszedett karfiolrózsákat visszateszem a levesbe, tetejét tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom.
Ha levesgyöngy a betét, nem teszem bele, ne ázzon szét, hanem külön kis tálkában adom az asztalra, mindenki magának tesz belőle.

Tanácsok:
Langyosan a legfinomabb.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jércemellből készült erőleves » Baileys házilag 2 » Vajbabos húsleves » Ropi, sajtos pálcika
» Meggyleves vörösboros » Tejszínes eperkrémleves » Tárkonyos tüdőleves » Kelbimbó krémleves
» Tejszínes metélt » Egyszerű frankfurti leves » Sajtkrémes cukkini krémleves » Francia sajtleves
» Gyors kovászos uborka leves » Vasutas leves » Tarhonya krémleves » Póréhagymaleves sajtgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.