Tutireceptek.hu fejléc

Árpaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csésze árpa,
1/2 csésze bab,
1 fej vöröshagyma,
1 szál póréhagyma,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 ek. hidegen sajtolt olaj,
1 cs. petrezselyemzöld, vagy kapor, vagy friss menta apróra vágva,
2 csipet tengeri só.

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, és a fokhagymát. A tisztított árpát és babot is beletesszük, és tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk és felforraljuk. Utána kis lángon kb. másfél óráig főzzük, néha megkevergetjük. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott zölddel.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös bableves » Kapros uborkaleves » Borsodi levesbetét » Málnakrémleves
» Gombás aprólékleves » Narancsleves habkarikával » Burgonyakrémleves » Csicsókaleves kolbásszal
» Olcsó rizsleves » Galyasági tojásleves. » Sajtleves » Eperkrém leves tejszínhabbal
» Hideg rebarbaraleves » Savanyú leves velővel » Sütõtök leves » Borscs leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.