| Krémes hagymaleves receptLevesek Hozzávalók: -6 nagy fej vöröshagyma -3 ek. olaj -1 db húsleveskocka -aprított petrezselyem -2 ek liszt -2 dl tejszín -2 kk ételízesítő -só, bors Elkészítés: A hagymákat kockákra vágjuk, a felét egy lábosba rakjuk, megfonnyasszuk olajba, a másik felét félre tesszük. A megfonnyasztott hagymát 2 dl vízzel felöntjük, és teszünk bele 2 kávéskanál sót. Ezt beleöntjük a turmixgépbe, és jól összeturmixoljuk. Utánna visszaöntjük a lábosba, öntünk hozzá még 2-3 dl vizet, beledobunk egy húsleveskockát, és hozzáadjuk a félretett, kockára vágott hagymát. Felforraljuk, ízesítjük még kevés borssal, aprított petrezselyemmel, és 2 kávéskanál ételízesítővel. Amíg felforr egy kistálba teszünk két evőkanál lisztet, és 2 dl tejszínt, ha nagyon sűrű akkor még egy kis vízzel higíthatjuk, és csomómentesre kikeverjük. Ezt a forrásba lévő hagymalevesbe öntjük, folyamatos kevergetés mellett, amint besűrűsödött, levesszük a tűzről. Tanácsok: Pirított zsemlekockával, és reszelt sajttal tálaljuk. Petrezselyemlevéllel díszítjuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Katica_11 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |