| Sárgabarackos-mandulás fonott kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 15 szelethez: 20 dkg aszalt sárgabarack 37,5 dkg búzaliszt 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztô 5 dkg porcukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 1 csipet só 1 tojás (közepes méret) 1,5 dl tej 10 dkg lágy vaj vagy sütőmargarin 5 dkg pirított mandula Valamint: 1 tojás sárgája 1 evôkanál tej Elkészítés: Elôkészítés: Az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk. A tepsit sütôpapírral kibéleljük, és a sütôt elômelegítjük. A lisztet egy keverôedénybe szitáljuk, és összekeverjük az instant élesztôvel. Az aszalt sárgabarack és a mandula kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzáadjuk az aszalt sárgabarackot és a mandulát. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnô. A tésztát három egyenlô részre osztjuk, és egyen ként mintegy 35 cm hosszú hengert sodrunk belôle, majd összefonjuk azokat. A tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a tejet, és megkenjük vele a fonatot, majd 15 percig hagyjuk pihenni a tésztát. A tepsit a sütô alsó rácsára toljuk, és a kalácsot megsütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |