Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos-mandulás fonott kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 15 szelethez:
20 dkg aszalt sárgabarack
37,5 dkg búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztô
5 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 tojás (közepes méret)
1,5 dl tej
10 dkg lágy vaj vagy sütőmargarin
5 dkg pirított mandula
Valamint:
1 tojás sárgája
1 evôkanál tej

Elkészítés:
Elôkészítés:
Az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk. A tepsit sütôpapírral kibéleljük, és a sütôt elômelegítjük.

A lisztet egy keverôedénybe szitáljuk, és összekeverjük az instant élesztôvel. Az aszalt sárgabarack és a mandula kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzáadjuk az aszalt sárgabarackot és a mandulát. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnô.

A tésztát három egyenlô részre osztjuk, és egyen ként mintegy 35 cm hosszú hengert sodrunk belôle, majd összefonjuk azokat.
A tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a tejet, és megkenjük vele a fonatot, majd 15 percig hagyjuk pihenni a tésztát. A tepsit a sütô alsó rácsára toljuk, és a kalácsot megsütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökéletes mézeskalács » Pöti mézeskalácsa » Kelesztés nélküli kalács » Mákos kalács
» Gyors és puha mézeskalács » Kakaós kalács észt módra » Kelt ostoros réteskalács » Húsvéti kalács (Kata-féle)
» Kakaós tekercs (kalács) » Húsvéti kalács » Foszlós kalács » Kifordított kalács
» Puha mézeskalács » Uzsonnakrémek kalácshoz » Maradék kalácsból » Kürtős kalács házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.