| Gyors és puha mézeskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50dkg méz 2 egész tojás+2 tojás sárgája a tészta kenéséhez 6dkg cukor 50dkg liszt 1 kiskanál szódabikarbóna 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék Elkészítés: A langyos mézet, a 2 tojást, a többi hozzávalót a fűszerekkel együtt habosra keverjük, a lisztet apránként adjuk hozzá. A jól összedogozott tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, vajazott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét a tojássárgájával megkenjük, dióval, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Kis lángon kb. 30 percig sütjük. A kihűlt tészta természetesen cukormázzal is díszíthető. Ezt a tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthetjük, puhulnia sem kell, azonnal fogyasztható. Zárt dobozban hetekig eláll. Tanácsok: Kicsit nehezem kezelhető a tészta(magyarul: könnyen leragad a gyúrótáblára), de megéri a fáradtságot. Ha karácsonyra készítjük, szükség van egy jó rejtekhelyre, amit a család nem ismer.... Vagy dupla adagot kell sütni :D A receptet beküldte: Zelma68 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |