| Tökéletes mézeskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tökéletes mézeskalács Szerző: Házisáfrány - 2011. december 1. csütörtök 500 gr liszt 250 gr méz 100 gr cukor 120 gr vaj csipet sütőpor 1 tk vanília kivonat 2 tojássárga + 1 tojás a kenéshez 1 ek kakaópor, hogy szebb legyen a színe 1.5 tk fahéj 1 tk szegfűszeg 1 kk őrölt gyömbér 1 kk kardamom Kevés szerecsendió és szegfűbors A díszítéshez 2 tojásfehérje 300 gr porcukor 1 kk citromlé Elkészítés: Keverd a lisztet a cukorral, sütőporral, kakaóporral és fűszerekkel alaposan össze. Melegítsd a mézed a vajjal, és ha a vaj már puha, öntsd lisztes keverékhez. Add hozzá a két tojássárgát, majd gyúrd össze. Pihentesd 1-2 órát, majd nyújtsd 4-5 mm vastag lappá, és szurkálj belőle formákat. Kend meg a tetejét a tojással, majd 180 fokos sütőben süsd addig, míg enyhén el nem kezd barnulni. Verd a fehérjéket a citromlével kemény habbá. Szitáld bele a porcukrot, majd keverd jól össze. Töltsd kicsi zacskóba és vágj az egyik sarkán minél kisebb lyukat. Rajzold közbe a formákat, majd tedd langyos, 60 fokos sütőbe, hogy a cukormáz rászáradjon kb. 30 percre. Ha így szárad meg, nem fog leperegni róla. Tanácsok: Fűzz át rajta szalagot és akaszd a fára! :-) A receptet beküldte: batarine Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |