| Pöti mézeskalácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 50 dkg liszt - 1 tojás - 5 dkg vaj (vagy margarin) - 2 dl porcukor - 1,5 dl méz - 1 kk szódabikarbóna - 2 kk mézeskalács fűszer vagy 1 kk őrölt fahéj és 1 kk őrölt szegfűszeg Elkészítés: A liszt kivételével a hozzávalókat tűzön felmelegítjük és simára keverjük. A tűzről levéve apránként hozzákeverjük a lisztet, és jól összegyúrjuk. 1 éjszakát pihentetjük a hűtőben. Másnap 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, (tenyerünkkel a lisztet lesöpörjük róla, ezáltal szép fényes lesz a felülete és nem kell kenegetni tojássárgájával) és különfélére formázzuk. Kivajazott tepsibe ritkán rakjuk és közép meleg sütőben kb. 5 - 10- perc alatt aranysárgára sütjük. Cukormáz: 1 tojásfehérjét habbá felverünk és 10 dkg szitált porcukorral sűrűre keverjük. Nylonzacskóba töltjük és a sarkát kicsit kivágva díszítjük a már kész formákat. Tanácsok: Ez a mézeskalács először kemény, de kb. 2 hét alatt finomra puhul. Finom is, szép is, eltartható is, akár több hónapig, mindenkinek szeretettel ajánlom ! A receptet beküldte: panna77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |