| Salátaleves receptLevesek Hozzávalók: 2 szép fej saláta 10-15 dkg füstölt szalonna 4 gerezd fokhagyma 1 ek. liszt 3 tojás 2 dl tejföl só,cukor,ecet ízlés szerint kevés olaj,vagy zsír Elkészítés: Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk,majd a tepertôjét kiszedjük és félretesszük.A szalonnazsírba beletesszûk az apróra vágott fokhagymát,felengedjük forró vízzel.Megsózzuk,majd annyi cukorral és ecettel fûszerezzük,hogy kellemesen édes-savanykás legyen.Felforraljuk,beletesszük a salátát és puhára fôzzük.A lisztbôl hideg vízzel habarást készítünk és besûrítjük a levest.A tejfölet elkeverjük egy tojássárgával,és a tûzrôl levéve a levesbe keverjük.A megmaradt tojásfehérjét és 2 tojást felverjük,sóval ízesítjük,majd kevés zsíradékon omlettet sütünk belôle.Kockára vágjuk és a szalonnapörcökkel együtt a levesbe szórjuk. A receptet beküldte: birogaby Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |