| Bolgár ünnepi leves receptLevesek Hozzávalók: fél kiló sertéscomb 2fej hagyma apróra vágva 30 dkg zöldbab 4 db burgonya fél kiló répa 2 szál gyökér 1 karalábé 45 dkg karfiol pirosparika só bors őrölt kömény babérlevél tejföl liszt ecet cukor Elkészítés: Az apróra vágott hagymát félig megpirítom,ráteszek két teáskanál pirospaprikát és fél dl vizet. amikor a vizet elsütöttem rádobom a kockára vágott husit.Kicsit zsírjár sütöm,teszek rá borsot,köményt,babérlevelet,és sót.Majd 2 dl vízzel párolni kezdem. Közben megpucolom a zöldségeket,nagyobb darabokra vágom és ezt a húshoz adom. Kb. 1óra alatt félpuha lesz. Takarékon! Ezután felengedem 2,5 liter vízzel,beleteszem a 1,5centis darabokra vágott zöldbabot,a kockára vágott burgonyát és a kis rózsákra szedett karfiolt. Takarékon kb.40 perc alatt minden puhára fő.ezután egy kis pohár tejfőlt elkeverek 2 evőkanál liszttel,és ezzel behabarom a levest. Összefőzöm az egészet pár perc alatt,majd mikor elzárom,fél deci ecetet elkeverek kb 3 evőkanál cukorral és ezt a leveshez öntöm! nagyon finom és laktató leves! Tanácsok: Nem fogyókúrás sajnos,de nagyon finom! Elkészítési idő: 140 perc A receptet beküldte: pitzburg Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |