| Könnyű salátaleves receptLevesek Hozzávalók: 5 dkg vaj 2 csapott evőkanál liszt 8 dl zöldségleves 20 dkg kifliburgonya 1 nagy fej saláta 2 dl tejföl só cukor ecet a tálaláshoz: levesgyöngy vagy zsemlekocka Elkészítés: A lisztet a forró vajon halvány rózsaszínűre pirítjuk. A megforrósított levessel felengedjük, és 6-8 percig forraljuk. Ezalatt a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk, és a levesbe dobjuk. A salátát folyó vízben alaposan leöblítjük, ujjnyi laskákra metéljük, és ha a burgonya már majdnem puha, ezt is hozzáadjuk. Amikor a saláta egy kissé összeesett, a tejfölt néhány kanálnyi forró levessel elhabarjuk, és állandóan kevergetve a levesbe öntjük. Egyszer felforraljuk, megsózzuk, egy kevés cukorral és ecettel pikánsra ízesítjük. Betétként levesgyöngyöt vagy zsemlekockát kínálunk hozzá. Tanácsok: Italajánlat: száraz fehérbor Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 430 k kcal A receptet beküldte: Emoke77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |