| Csülkösbab-1 receptLevesek Hozzávalók: Egy füstölt csülök, fél kg. hazai tarkabab, 1 fej fokhagyma, örölt, vagy szemes bors (kihagyható), 2-3 répa és ugyanannyi petrezselyem gyökér, 6 liter víz (lehetőség szerint kemény víz). Szükség lesz még 1 evőkanálnyi lisztre és egy mokkáskanálnyi piros paprikára a fokhagymás rántáshoz. Elkészítés: Előre beáztatás nélkül egyszerre mindent bele a bográcsba. Hagyjunk meg 2-3 gerezd fokhagymát a fokhagymás rántáshoz. Karvastagságú akác, vagy tölgyfa darabokkal alágyújtunk, majd elmegyünk sörözni 4 óra hosszára. Mire visszaérünk, éppen jó lesz. Ekkor elkészítjük a fokhagymás rántást és még néhány perc rottyanás erejéig hozzá főzzük a babhoz. Tanácsok: A sót szándékosan hagytam ki, mert a füstölt csülök rendszerint eléggé sós. Tejfölt tegyünk az asztalra a tálaláshoz, mert azzal az igazi! Csipetkével ne bajlódjunk, teljesen felesleges. Elkészítési idő: 240 perc A receptet beküldte: Csülkösbab Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |