| Ecetes tojás receptLevesek Hozzávalók: 10 keményre főtt tojás 7 dl víz 1,5 dl almaecet 2 gerezd fokhagyma 3 babérlevél fél ek. borókabogyó (kb. 6 szem) fél ek. mustármag fél ek. koriandermag 3 ek. cukor fél ek. egész bors 3 kk. só 1 kisebb fej vöröshagyma Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd annyira hagyjuk kihűlni, hogy megpucolhassuk őket. Kiválasztunk egy olyan befőttes üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is. Én egy 1,7 dl-es üveget választottam. (Bőven elférnek:) A vizet minden egyéb hozzávalóval (kivéve az ecetet, a tojást, a fokhagymát és a vöröshagymát) feltesszük főni, és felforraljuk. Utána beleöntjük az ecetet. Az üvegünkbe beletesszük a tojásokat, a fokhagymát, rászeljük a vöröshagymát, majd felöntjük a még forró fűszeres lével és lezárjuk. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk. 4-5 nap múlva fogyasztható. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |