| Sajttal töltött fasírt receptLevesek Hozzávalók: 1 kg hús darált hús 3 tojás 1 fej vöröshagyma apróra vágva 2-3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva 4 zsemle 1 evőkanál pirospaprika só, őrölt bors kb. 20 dkg 2x2 centis kockákra vágott sajt (pl. trappista) Elkészítés: 3 tojás A zsemléket langyos vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk. A húst és a kinyomkodott zsemlét a sajton kívül a többi hozzávalóval összekeverjük, kézzel jól összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen barnára sütjük. Tanácsok: A hús minden oldalról jól fedje be a sajtot, nehogy sülés közben a sajt kifolyjon. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |