| Töltött fogoly receptHúsételek Hozzávalók: 2 fogoly, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 5 dkg zöldborsó, 5 dkg kelbimbó, 1/2 dl olaj, 3 dkg vaj, só, bors, 2 dl tejföl. Elkészítés: A szárnyasokat alaposan megtisztítjuk, kibelezzük, néhány percre forrásban levő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel többször alaposan megmossuk. Mellét füstöltszalonna- vagy sonkacsíkokkal megtűzdeljük. A kelbimbót, zöldborsót, gombát egy kevés vajban félig puhára pároljuk, majd a fogoly belsejébe tömködjük és lezárjuk. Forró zsiradékkal leöntjük, majd fedő alatt (tűzálló tálban) puhára pároljuk. Közben 3-4 kanál tejfölt is adagolunk hozzá. Párolt rizzsel, citromszeletekkel tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |