Tutireceptek.hu fejléc

Töltött fogoly recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 fogoly,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg erdei gomba,
5 dkg zöldborsó,
5 dkg kelbimbó,
1/2 dl olaj,
3 dkg vaj,
só, bors,
2 dl tejföl.

Elkészítés:
A szárnyasokat alaposan megtisztítjuk, kibelezzük, néhány percre forrásban levő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel többször alaposan megmossuk.
Mellét füstöltszalonna- vagy sonkacsíkokkal megtűzdeljük.
A kelbimbót, zöldborsót, gombát egy kevés vajban félig puhára pároljuk, majd a fogoly belsejébe tömködjük és lezárjuk.
Forró zsiradékkal leöntjük, majd fedő alatt (tűzálló tálban) puhára pároljuk.
Közben 3-4 kanál tejfölt is adagolunk hozzá.
Párolt rizzsel, citromszeletekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött nyúl » Sonkával töltött batyu » Andi töltött ostyája » Túróval töltött szilva
» Töltött gombafejek II. » Ínyenc töltött csirkecomb » Töltött csirkecomb sajtal » Töltött vaniliás kifli
» Csokis töltött keksz » Különleges töltött borda » Húsos töltött gomba » Töltött csirke olaszosan
» Juhsajttal töltött paprika » Töltött sült paradicsom » Töltött paradicsom » Töltött túrópalacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.