Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolifasírt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
hozzávalók 2 főre:
15 dkg brokkoli
1 db korpás zsemle
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa

bors
kevés víz

sütéshez:

olaj

Elkészítés:
A brokkolirózsákat sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, villával pépesítjük, hagyjuk hűlni.
A zsemlét kevés langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és egy tálba tesszük.
Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkolipépet, a sót és borsot, a fokhagymát is belereszeljük. Jól kidolgozzuk a masszát kézzel. Ha lágy, akkor zsemlemorzsával sűríthetjük.
A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat formázhatunk. A kész fasírtgolyókat meghempergetjük zsemlemorzsában és olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, elég, ha picit pirosodik.
Feltétnek is kiváló, de köretnek adhatunk mellé rizst vagy krumplipürét.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli fasírt » Sült gombafalatkák olaszosan » Zöldséges csirkeragu » Színes zöldségköret
» Kelbimbófelfújt » Rakott brokkoli magtejföllel » Töltike » Bakonyi palacsintametélt
» Zöldségfasírt tepsiben sütve » Cukkinitocsni-töltve » Rakott sült zöldség » Sajt Fondu
» Zöldségtorta gombafasírttal » Baconbe tekert sütőtök » Zöldséges máj » Töltött paprika sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.