| Brokkolifasírt receptZöldséges ételek Hozzávalók: hozzávalók 2 főre: 15 dkg brokkoli 1 db korpás zsemle 1 gerezd fokhagyma 1 tojás zsemlemorzsa só bors kevés víz sütéshez: olaj Elkészítés: A brokkolirózsákat sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, villával pépesítjük, hagyjuk hűlni. A zsemlét kevés langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkolipépet, a sót és borsot, a fokhagymát is belereszeljük. Jól kidolgozzuk a masszát kézzel. Ha lágy, akkor zsemlemorzsával sűríthetjük. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat formázhatunk. A kész fasírtgolyókat meghempergetjük zsemlemorzsában és olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, elég, ha picit pirosodik. Feltétnek is kiváló, de köretnek adhatunk mellé rizst vagy krumplipürét. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |