| Illatos töltött csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 konyhakész, kb. 1 kg-os csirke 1 fej vöröshagyma 10 dkg rókagomba 10 dkg csiperkegomba 15 dkg csirkemáj 15 dkg csirkezúza 5 db főtt tojás 2 db zsemle tej 1 db tojás 2 gerezd fokhagyma 1 db citrom fél csokor petrezselyem só őrölt feketebors olaj A lekenéshez: 5 evőkanál ketchup 1 evőkanál mustár 1 evőkanál méz 1 dl sör só őrölt feketebors Elkészítés: A csirkét kívül-belül enyhén megsózzuk, félretesszük. A hagymát finomra vágjuk, a gombát, a májat és a zúzát kis kockákra aprítjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megdinszteljük rajta a hagymát. A gombát, a májat és a zúzát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. A főtt tojást apró kockákra vágjuk, egy alkalmas tálban összekeverjük az előzően hideg tejbe áztatott, kifacsart zsemlével, a kihűlt raguval, a zúzott fokhagymával, és a finomra vágott petrezselyemmel. A citrom héját ráreszeljük, a levét ráfacsarjuk. Az egészet jól összedolgozzuk, majd a csirke bőre alá töltjük. A végét hústűvel lezárjuk, nehogy sütés közben a töltelék kifolyjon. Ha van maradék, az tegyük bele a hasüregbe. Egy szimpatikus tepsit zsiradékkal kikenünk, szárnyasunkat beletesszük. A lekenéshez valókat simára dolgozzuk, majd a csirkét alaposan bedörzsöljük vele. Hogy ne szégyenkezzen, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 1 óráig sütjük, levével gyakorta locsolgatjuk. Ha letelt az idő, kitakarjuk, és a bőrét is szépen megpirítjuk. Tanácsok: Olaszrizlinget és petrezselymes burgonyát kínálunk mellé. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |