| Töltött cékla receptEgytálételek Hozzávalók: 8 közepes cékla 10 dkg krémsajt 1 dl majonéz 1 dl tejföl 2 ek.torma 1 evőkanál apróra tört cérnametélt 1 cs.snidling 2 gerezd fokhagyma só, bors Elkészítés: A céklákat kuktában puhára párolom, 2 dl vizet aláöntve. Meghámozom és kivájom a közepét úgy, hogy 1 cm-es fala maradjon. A metéltet megfőzöm és leszűröm. A majonéz felét elkeverem a tejföl felével, hozzáadom a tormát, a krémsajtot és az apróra vágott céklaforgácsot. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a finomra vágott snidling felével fűszerezem, végül a kihűlt tésztát is belekeverem. A céklákat jól megpúpozva megtöltöm és tálra helyezem. A megmaradt majonézt, snidlinget a tejföllel elkeverem és rálocsolom a tetejére. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |