| Sajtszósz párolt zöldségekhez receptZöldséges ételek Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma 1/2 citrom leve 2 dl olaj 4 ek keményítő só,fehérbors,szerecsendió tej kb 20 dkg reszelt sajt zöldségek párolva(brokkoli,karalábé,sárgarépa...) Elkészítés: Egy teflonos edényt átdörzsölünk egy gerezd fokhagymával.Beletesszük az olajat,citromlevet,és keverve lassan melegítjük,míg buborékos lesz.Beleöntjük a vízzel kikevert keményítőt,majd a reszelt sajtot.Fűszerezzük.Addig főzzük,míg masszává áll össze,szinte habzik.Ha túl sűrűnek érezzük,akkor kis tejjel lazíthatunk rajta. Próbáljuk az ízlésünkhöz igazítani a fűszereket. Ha kész a massza,egy vajas,morzsás tepsibe tesszük a párolt zöldségeket,és nyakon öntjük a szósszal,reszelt sajtot szórunk rá.Sütőben addig sütjük,míg a sajt mgpirul.Én imádom!!!! Tanácsok: Tészára is önthetjük. Ismeretes egy olyan variáció is,mikor fehérborral és liszttel készül olaj és keményítő helyett.Nagyon jó sütés nélkül is,ha csak mártogatjuk a zöldséget vagy húst,mint egy fondübe. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: hettikem Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |