| Borban párolt csirke receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkecomb 2 evőkanál olaj 2 zöld húsú kaliforniai paprika 4 paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 1 mokkáskanál szárított majoranna 2 dl száraz fehérbor ízlés szerint sóés őrölt bors Elkészítés: A megmosott, leszárított húst sóval, és őrölt borssal bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. Közben a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk,vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet megmossuk és konyhai ollóval apróra metéljük. Az olajat nagy serpenyőbe öntsük, felforrósítjuk, beletesszük a csirkecombokat, és minden oldalról szép pirosra sütjük.Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban kicsit megpirítjuk a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomot, visszatesszük a húst. Megszórjuk a fokhagymával, majorannával, és a petrezselyem felével. Felöntjük a borral, és lefedve, kb. 1 óra alatt a húst punára pároljuk. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és a csirkét forrón, sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. Tanácsok: Diétázóknak párolt zöldséggel kínáljuk. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: 50csillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |