Tutireceptek.hu fejléc

Almás párolt lilakáposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg lilakáposzta
4-5 db újhagyma
10 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál cukor

1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 evőkanál vörösborecet vagy tárkonyecet
25 dkg alma

Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát,miután megtisztítjuk,zsiradékon megfuttatjuk.A káposztát beleforgatjuk,megsózzuk,cukorral,a borssal és az ecettel ízesítjük.1 dl vizet öntünk alá,lefedjük és lassú tűzön 20 percig pároljuk.
Az almát meghámozzuk ,magházát eltávolítjuk és kis kockára szeleteljük.A káposztába keverjük és még 10 percig együtt pároljuk.Ezután a fedőt levesszük a maradék zsiradékot rádobjuk,és fedő nélkül addig hagyjuk a tűzön,míg a leve elpárolog.Közben párszor megkeverjük.

Tanácsok:
Aki pikánsabban szereti rakhat bele vörösborban áztatott mazsolát /kb 5dkg/.A káposztával együtt rakja bele !

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-almás-szójaszelet » Almás - fokhagymás karaj » Almáslepény a'la Kátya » Mesés almás pite
» Fordított almás » Almás tiramisu » Tejfölben párolt tojás » Isteni almás pite
» Almás-mákos "kétperces" » Almás, túrós lepény » Diós-almás céklasaláta » Krémsajtos almasaláta
» Almás limonádé » Almás palacsinta 2 » almás süti » Almás batyum


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.