| Almás párolt lilakáposzta receptKöretek Hozzávalók: 1 kg lilakáposzta 4-5 db újhagyma 10 dkg vaj vagy margarin 1 evőkanál cukor só 1 mokkáskanál őrölt feketebors 1 evőkanál vörösborecet vagy tárkonyecet 25 dkg alma Elkészítés: A káposztát megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát,miután megtisztítjuk,zsiradékon megfuttatjuk.A káposztát beleforgatjuk,megsózzuk,cukorral,a borssal és az ecettel ízesítjük.1 dl vizet öntünk alá,lefedjük és lassú tűzön 20 percig pároljuk. Az almát meghámozzuk ,magházát eltávolítjuk és kis kockára szeleteljük.A káposztába keverjük és még 10 percig együtt pároljuk.Ezután a fedőt levesszük a maradék zsiradékot rádobjuk,és fedő nélkül addig hagyjuk a tűzön,míg a leve elpárolog.Közben párszor megkeverjük. Tanácsok: Aki pikánsabban szereti rakhat bele vörösborban áztatott mazsolát /kb 5dkg/.A káposztával együtt rakja bele ! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: roxford Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |