| Baracklepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg margarin 20 dkg cukor 3 tojás 1 sütőpor 1 cs. vaníliáscukor vagy 1 citrom reszelt héja 20 dkg liszt sárga-, vagy őszibarack kevés zsemlemorzsa tepsi kikenéséhez zsiradék + liszt sütemény megszórásához vaníliás porcukor Elkészítés: A margarint habosra keverem a cukorral és a tojások sárgájával, hozzáadom a sütőport is és a vaníliás cukrot vagy citromhéjat, majd a lisztet és a tojások habbá vert fehérjét. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a masszát, a tetejére vékony rétegben zsemlemorzsát hintek. Félbevágott, kimagozott sárga- vagy őszibarackkal befedem, megszórom vaníliás porcukorral. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, a tepsiben hagyom kihűlni. Kockákra darabolom. Tanácsok: Befőttből is el lehet készíteni,akkor nem kell utólag cukrozni a gyümölcsöt. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |