| Zabpelyhes szilvás lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 2 db tojás 8-10 dkg cukor 12 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 7,5 dkg vaj A töltelékhez: 15-20 szem szilva (aszalt vagy friss) A tetejére: 7,5 dkg vaj 6 dkg cukor 2 dkg zabpehely Elkészítés: A tojást és a cukrot habosra keverjük, és elkeverjük a sütőporos liszttel. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd amikor kihűlt, eldolgozzuk a tésztában, és az egészet egy kisebb tepsibe öntjük. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk (ha frisset használunk), és elrendezzük a tészta tetején. A vajat megolvasztjuk, kihűtjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a zabpelyhet. Az így kapott keveréket lazán a szilvarétegre terítjük, majd a közepes hőmérsékleten előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg villával megszurkálva késznek nem találjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |