Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepényke recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
4 dl tefjöl, 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 3 dl étolaj, 30 dkg finomliszt, + 2 evőkanál rétesliszt, 2 csomag vaníliás cukor .

Tetejére:
3 evőkanál zsemlemorzsa, apró kockára vágott alma (annyi, hogy 1 cm-es vastagságú legyen a tésztán), kristálycukor, fahéj, 10 dkg darabolt dió.

Elkészítés:
A tésztához valókat robotgéppel jól összekeverjük. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük. Ezután a zsemlemorzsát rászórjuk a tésztára, arra ráterítjük az almát. Megszórjuk jó alaposan kristálycukorral, és fahéjjal. Végül a 10 dkg dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Lekapcsolás után a sütőben hagyjuk 2-3 percig.


A receptet beküldte: Nikó81

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás párolt lilakáposzta » Fahéjas-almás kuglóf » Almás sütőtök » Almás torta
» Diétás almás-pudingos süti » Almás lepény 2. » Kukoricás-almás tofu » Almás, túrós, meggyes pite
» Almás fahéjas muffin » Gyors almás » Almás rácsos » Almás ital
» Almás olajoshal saláta » Rakott almás-túrós » Almás pite/ sas módra » Crumble almás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.