| Zabpelyhes szilváslepény receptLevesek Hozzávalók: A tésztához: 2 tojás, 8-10 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 7,5 dkg olvasztott vaj; a töltelékhez: 15-20 szem puha, kimagozott aszalt(vagy friss)szilva; a tetejére: 7,5 dkg vaj, 6 dkg cukor, 2 dkg zabpehely Elkészítés: Elkészítése: A tojást és a cukrot habosra keverjük, és elkeverjük a sütőporos liszttel. Végül hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, eldolgozzuk, és a tésztát kisebb tepsibe tölt- jük. Ráhelyezzük a szilvát, majd a borí- táshoz felolvasztjuk a vajat, kihűtjük és hozzákeverjük a cukrot meg a zabpelyhet. Ezt a keveréket lazán a szilvatöltelékre terítjük, majd a süteményt mérsékelten meleg sütőben kb 45 percig sütjük, amíg villával megszurkálva késznek nem találjuk. Tanácsok: Ropogós nagyszemű cseresznyével is jó. A receptet beküldte: nayloon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |